Velkommen til Horbelev børnehave  

hjemmeside

 

Horbelev Børnehave er en kommunal institution under Stubbekøbing Kommune.

Børnehaven ligger på Nord-øst Falster i naturskønne omgivelser med skov strand og mose lige i nærheden. Det siger sig selv, at børn og personale nyder omgivelserne, og bruger dem meget. Vi er ofte på skovture og går tit "på jagt" i mosen. Vores nærmeste nabo er sportshallen, som vi bruger til motorik og gymnastik om vinteren.

Vi har en stor dejlig naturlegeplads, hvor der er mange legemuligheder og store udfordringer til motorikken. Vi har en duft og krydderhave og en køkkenhave. På legepladsen har vi også en bålplads og en stor pilehytte. På legepladsen er der sommerblomster, som børnene er med til at passe og vande.

Billeder fra legepladsen

 børnehaven legeplads

En gang om året holder vi "overnatning", en stue ad gangen. Børnene møder fredag morgen og leger i børnehaven. Derefter tager stuen på en tur sammen (gerne en tur der har et bestemt emne/tema) og derefter hygger vi os med mad og guf, hvor emnet ofte kører videre indtil sengetid. Alle har sengetøj og madrasser med, og så ligger vi allesammen og sover på stuerne indtil den lyse morgen, hvor vi invitere forældre og søskende på morgenmad.

Billeder fra overnatning

overnatning_2

En gang om året tager vi på en fælles heldagstur. Vi har efterhånden været mange forskellige steder: Hos Lotte og Anna i TV-byen, i Knuthenborg Dyrepark, på hestevognstur på Feddet, en togtur til Vordingborg, hvor de der havde lyst var oppe i Gåsetårnet og på Sydsjællands Museum, en tur ude og sejle med færgen Ida til Bogø og op til Bogø Mølle, og til Farednløse Mosteri, hvor vi havde æbler med derop og æblemost med hjem.

Billeder fra årsture

hestevogn

Sct. Hans fest holder vi altid sammen med Horbelev Plejehjem. Vi invitere dem til bål og hekseafbrænding med kaffe og kage. Børnene får saftevand og popcorn, og børn og gamle hygger sig sammen.

 

Dagligdagen kan I se her.

Når I har fået tilbudt plads fra pladsanvisningen på Stubbekøbing Kommune og har sagt "Ja tak!" vil I modtage et brev fra børnehaven. Brevet er adresseret til barnet, og det indeholder både et brev til det barn der skal starte i børnehaven, og et brev til jer forældre om, hvornår I kan komme på besøg, og hvordan I skal forholde jer, under besøget, og en pjece om børnehaven.

Når I kommer på besøg i børnehaven, er der en voksen, der tager sig af jer og viser jer rundt. Barnet får en garderobeplads, og I ser hvor håndklædet og vandkruset er. Barnet får også en skuffe i købmandsdisken, hvor ting man er i gang med, kan gemmes til man får lyst til at lave noget igen. Personalet vil derefter fortælle lidt om dagligdagen og I kan spørge alt det I vil. Der er mulighed for flere besøg indenfor de sidste 14 dage inden barnets startdato, blot skal I som forældre til barnet, blive i børnehaven sammen med barnet. ( Et forsikringsspørgsmål!)

Vi glæder os til at se jer i Horbelev Børnehave

tilbage til forside