Badestrande, Middelaldercenter, Fuglsang refugium, Knuthenborg, Lalandia, Krokodillezoo, Traktormuseum Motorcykel og Radio-Tv-museum, Corzelitze, Svømmecenter Falster, Egnsmuseum, Gallerier, Golf, lystbådehavne, Folkeparken, Kulturfabrik, Grøn Verden, Ubåden - samt en masse dejlig naturoplevelser.

Kultur, Natur og Fritid


Oplevelsesmuligheder i og omkring Stubbekøbing

Veteranfærgen Ida sejler i sommermånederne mellem Stubbekøbing Havn og Bogø - en del af Margueritruten og den internationale cykelrute Berlin - København.

Lystbådehavnen, der ligger lige øst for fiskerihavnen, besøges af mange gæstesejlere i løbet af sæsonen. Herfra er der kort gå-afstand til indkøbsmulighederne, beskyttet farvand samt et hyggeligt havnemiljø, hvor der oven i købet også er plads til nye bådejere.

Dejlige badestrande i skovbrynet langs kysten fra fiskerbyen Hesnæs ved Østersøen mod syd til Marielyst, hvor feriebyen er fyldt med aktiviteter og indkøbsmuligheder i sommerperioden.

I Middelaldercentret nær Nykøbing F. kan du opleve, hvordan det var i riddertiden med turneringer og andre aktiviteter, opleve datidens hverdag, komme ud at sejle i det store vikingeskib. Eller besøg Fuglsang, oplev refugiet og den dejlige park - som inden for en årrække bliver udvidet med stort kulturcenter.

I Knuthenborg på Lolland kan du opleve eksotiske dyr i frie omgivelser – blandt andet giraffer, strudse, tigre, et helt fuglereservat og ikke at forglemme, Småland, et legeland for børn og barnlige sjæle. Lalandia, Danmarks største badeland med forlystelsesområde er et aktivt feriested - nu også med skøjtebane i vinterhalvåret.

I nærheden af Stubbekøbing, ved Nørre Alslev, en krokodillefarm med speciale i krybdyr og et Traktormuseum i Eskilstrup med en righoldig samling af traktorer og maskiner fra starten af landbrugets mekanisering. Og lige om hjørnet Stubbekøbing Motorcykel og Radio- Tv- museum, hvor Krøniketidens maskiner og elektronik - samt nogle af Danmarks første motorcykler kan opleves. Dertil kommer et righoldigt Egnsmuseum med mange spændende historier.

Vi har også på Nord- Øst- Falster en lang række af kunstnere med egne værksteder og åbne gallerier, hvor alt fra maleri til smykkekunst kan opleves. Eller er I til golf? Vi har Danmarks smukkest beliggende golfbane i kommunen og 2 andre henholdsvis ved Nykøbing F. og i Marielyst.

- og så er København jo stadigvæk lige i nærheden.