Vi flyttede til Stubbekøbing Kommune


En afstresset tilværelse med ren luft,
natur og dyrehold

Det var, hvad familien Dalgas drømte om, inden den for 7 år siden købte en bondegård i Maglebrænde, 4 km syd for Stubbekøbing.


-At komme herned efter en stresset arbejdsdag giver en hel anden form afslapning, end jeg kunne opnå i København, fortæller Henrik Dalgas, afdelingsleder i Erhvervs- og Boligstyrelsen. Han kører selv hver morgen ca. 15 km fra hjemmet til Stensved-afkørslen på motorvejen. Herfra kører han med fire andre i samme bil til København.

-Det fungerer simpelthen perfekt, siger Henrik, og så er det slut med overarbejde for os alle sammen. Vi skal jo køre sammen hjem igen!

Anne Marie Dalgas forlod et job i Dansk Arbejdsgiverforening og arbejder nu hjemme på gården som dagplejemor. Det levner også tid til at passe dyreholdet, der består af to heste, geder, katte, høns, kaniner og en gris.

-Den friske luft, stjernerne, fuglene, det er bare så dejligt, siger Anne Marie.

Det var børnenes store ønske at få heste. Benedikte og Christian gik til ridning i København, men der er det ikke let at holde heste. Nu går hestene på en stor fold ved siden af gården, og børnene rider stort set på dem hver dag.

-Her nede er det muligt at finde ejendomme til en pris på et rigtigt niveau, siger Henrik, og med rigelig plads. I Stubbekøbing kan du gå til fodbold, håndbold, badminton, roning, ridning, gymnastik og dyrke sejlsport. Og tæt ved ligger en herlig golfbane.

Og så er de fire supermarkeder åbne hver dag til kl 19:00 og om søndagen til kl 16:00.


Stubbekøbing Torv er præget af det smukke rådhus fra 1860, og af kirken. Herfra er der kort afstand til havnen ad Havnegade lige til venstre for rådhuset.
Veteranfærgen Ida sejler i sommermånederne.
Lystbådehavnen, der ligger i kort gå-afstand til indkøbsmulighederne, beskyttet farvand samt et hyggeligt havnemiljø, hvor der også er plads til nye bådejere.