Vi flyttede til Stubbekøbing Kommune


Den romantiske drøm om at bo på landet eksisterer stadig

Det er et par år siden, at familien Poulsen, Kenneth, Tine og deres to små børn, valgte at realisere drømmen. Før hed adressen Gilleleje i Nordsjælland. Nu hedder den Meelse, 6 km syd for Stubbekøbing.

-Det var primært prisen på det nedlagte landbrug, der lokkede, fortæller Kenneth, kvalitetskontrollør hos Novo Nordisk i Hillerød. Prisen var nemlig ikke højere, end at familien nu kan klare sig med bare en indtægt.

Tidligere var Tine social- og sundhedsassistent i hjemmeplejen. Nu er hun hjemmegående. –Det var primært for børnenes skyld, at vi tog springet, siger Tine, som også har tid til at passe får og svin.

Og her har vi fred og ro og masser af frisk luft.

Kenneth har halvanden times køretid til Hillerød og starter bilen klokken halv seks om morgenen. Han er først tilbage ved otte-tiden om aftenen. Heldigvis kan han nøjes med at arbejde 17-18 dage om måneden, og vil ikke udelukke, at han en dag finder et job hernede.

-Vi oplever ingen form for lukkethed, fortæller Kenneth. Vi har hurtigt lært mange mennesker at kende. Det er vigtigt for os at få skabt et netværk, så også børnene kan få nogle kammerater. Og så er der forskel på Nordsjælland og Falster. –Her kommer håndværkerne, når man har en aftale.

Det er en meget positiv oplevelse, smiler Kenneth.


Stubbekøbing Torv er præget af det smukke rådhus fra 1860, og af kirken. Herfra er der kort afstand til havnen ad Havnegade lige til venstre for rådhuset.
Veteranfærgen Ida sejler i sommermånederne.
Lystbådehavnen, der ligger i kort gå-afstand til indkøbsmulighederne, beskyttet farvand samt et hyggeligt havnemiljø, hvor der også er plads til nye bådejere.