Bogen kommer

-et tilbud til hjemmelånere.

Kan du ikke komme på biblioteket, kommer biblioteket til dig!

 

 

Hvad er "Bogen kommer"?

"Bogen kommer" er et tilbud til pensionister i Stubbekøbing Kommune. Biblioteket bringer bøger ud til de borgere, der, f.eks.  p.g.a. handicap, ikke er i stand til selv at komme på biblioteket. Tilbuddet kaldes også "hjemmelåner-ordningen", og betyder, at man låner bøger i sit eget hjem.

 

Hvordan bliver man hjemmelåner?

Man skal tilmeldes ordningen. Ring eller skriv til Stubbekøbing Bibliotek, (bed evt. din hjemmehjælper eller en pårørende om at hjælpe). Første skridt er en informerende samtale med en bibliotekar, som vil godkende tilmeldingen og derefter danne sig et indtryk af den nye hjemmelåner. Hvad kan han/hun lide at læse, hvor mange bøger ønskes der lånt ad gangen, og er der f.eks. brug for bøger med lidt større skrift?  Måske finder man sådanne spørgsmål lidt nærgående, men de er nødvendige for at bibliotekaren kan yde den bedst mulige service. Oplysningerne bliver naturligvis behandlet helt fortroligt.

 

Hvad kan man låne?

Hjemmelånere kan låne alt, hvad biblioteket normalt tilbyder. Romaner for enhver smag, fagbøger til enhver interesse eller hobby, tidsskrifter og magasiner om diverse emner. For lånere med dårligt syn findes der bøger med særlig stor skrift, "MagnaPrint". Eller lydbøger - det er almindelige bøger, som er indtalt på kassettebånd. Brugen af disse kræver en båndoptager. Biblioteket har også edb-programmer til udlån, videofilm, aviser (som man kan fotokopiere særlige artikler fra) samt diverse opslagsværker, leksika, lovsamlinger m.m.

 

Hvordan fungerer "Bogen kommer"?

Når man er tilmeldt bibliotekets hjemmelåner-ordning, får man normalt bragt bøger ud en gang om måneden. Det sker efter aftale med bibliotekaren. Man kan selv afgive en "ønskeseddel" på bestemte bogtitler, eller man kan lade bibliotekaren finde en portion bøger frem efter ens egen smag og interesser. Man kan låne så mange, man har lyst til. Bøgerne bliver derefter bragt til døren, enten af bibliotekaren selv eller af bibliotekets pedel. Ved samme lejlighed afleverer man de bøger, man har læst. Skulle man ikke have nået dem alle fra sidste udbringning, kan lånetiden normalt forlænges, hvis man ønsker det. Man kan også springe en gang over, hvis man i en periode ikke har lyst eller overskud til at læse.

Kontakten med bibliotekaren foregår oftest pr. telefon. Man kan selv ringe til biblioteket og sige, at man snart er klar til at få byttet bøger. Ellers vil bibliotekaren ringe, når der er gået ca. en måned.

 

Hjemmelåner-bibliotekarer:  Mette Sørensen.

 

Stubbekøbing Bibliotek

Dosseringen 3,  4850 Stubbekøbing

tlf. 54 44 15 29

Åbningstider:

Mandag kl. 13-19

Tirsdag-torsd.-fredag kl. 13-17

Onsdag-lørdag kl. 10-13